Спальня — особливе місце у будинку. Її атмосфера має бути легкою, затишною та ненав'язливою, щоб сприяти максимально комфортному відпочинку та розслабленню. Найкращим вибором для цієї кімнати стане скандинавський стиль, що передбачає відсутність зайвого декору, світлі тони в оздобленні та багато світла. Забезпечити відмінне освітлення допомагають як великі вікна, так і стильні освітлювальні прилади.

Мінімум декору та багато світла

Скандинавія — це країна, в якій особливо гостро відчувається нестача сонця. Саме тому місцеві жителі звикли використати сонячне світло максимально. Відмінною особливістю скандинавського стилю в інтер'єрі є світле оздоблення, яке відображає сонячні промені, та великі вікна.

Інтерєр спальні в білому кольорі в скандинавському стиліСкандинавський стиль в інтер'єрі

Для спальні краще вибрати білий колір в оформленні. Чим більше білого буде в інтер'єрі, тим краще. Недостатньо лише білої стелі, стін та вікон рам. Декоративні елементи також варто вибирати білих та блакитних відтінків.

Якщо ви вибрали цей стильовий напрям для спальні, забудьте про важкі штори та гардини, віддавайте перевагу напівпрозорим портьєрам та легкому тюлю. Хорошим вибором стануть римські штори, які за потреби можна скласти та розкрити вікно повністю.

Функціональний лаконізм

Спальня у скандинавському стилі передбачає багато вільного простору. Не варто обтяжувати її рясним декором і важкими, різьбленими меблями. Чудовим вибором стануть функціональні предмети меблів. Наприклад, ліжко, оснащене містким відсіком для зберігання постільної білизни, або диван з вбудованими поличками.

Білий колір у спальніМінімалізм у скандинавському стилі

Щодо матеріалів, то найкраще використовувати натуральні варіанти. У незвичайних дизайнерських предметах допускається використовувати пластик, метал та скло. Не варто забувати і про приємні на дотик, м'які фактури, які легко зроблять лаконічний і стриманий інтер'єр більш затишним і теплим.

Вовняні пледи і покривала, невеликі подушки в хутряних чохлах, компактні ворсисті килимки — все це якнайкраще доповнить спальню в скандинавському стилі.

Добре виглядають у мінімалістських інтер'єрах серверних країн предмети сірих відтінків. Холодна кольорова гама - основна у цьому напрямку, тому якщо ви хочете оформити спальню у скандинавському стилі, тоді варто звернути особливу увагу на холодні відтінки.

Освітлювальні прилади в спальні у скандинавському стилі

Плануючи інтер'єр у стилі північних країн, особливу увагу варто приділити освітлювальним приладам. Навіть для невеликої кімнати слід придбати кілька світильників. У центрі стелі можна розмістити невелику люстру в скандинавському стилі в спальню.

Відмінно підійде модель простої форми. Найчастіше в такому інтер'єрі чудово виглядають варіанти у вигляді кулі, конуса або циліндра, що дарують рівномірне розсіяне світло. Він чудово компенсує холодність кольорової гами і робить атмосферу в спальні теплішою та затишнішою.

Окрім центрального освітлювального приладу варто використовувати світильники бра. Хорошим вибором стануть симетричні торшери. Перевагу слід віддавати виробам із регульованим кутом нахилу плафона та висотою.

Спальня в скандинавському стилі фотоСпальня в скандинавському стилі

Контрастні елементи інтер'єру у скандинавському стилі

Для того, щоб внести родзинку в інтер'єр у скандинавському стилі, варто використовувати кілька контрастних декоративних елементів. Гарним вибором стануть:

  • живі кімнатні рослини;
  • картини та фото в чорно-білих рамках;
  • смугасті килимки з довгим ворсом яскравого кольору;
  • декоративні статуетки, подушки та покривала зелених або червоних відтінків.

Скандинавський стиль в оформленні спальні дозволить створити легку атмосферу, тому стане чудовим вибором для творчих людей, яким потрібно багато світла та простору.