Бежевий колір в інтер'єрі спальні — дуже просте та логічне рішення. Ця кімната створена для відпочинку від метушні в рідному будинку, а нейтральний теплий колір допоможе зробити її максимально спокійною, затишною та світлою. Але при цьому важливо підібрати правильний відтінок і обов'язково розбавити інтер'єр елементами інших кольорів, інакше кімната здаватиметься безликою. Від того які кольори-акомпанементи використовувати залежить від загального сприйняття інтер'єру.

Поєднуйте кілька відтінків бежевої палітри

Світлий пісочний тон чудово підходить для оформлення кімнат із вікнами, що виходять на північ. Сонячне проміння в такому разі рідкість, тому спальня в бежевому кольорі стане відмінним вибором. Варто відзначити, що бежевий колір, як і сірий, є універсальним, тому він відмінно підійде як для сімейних спалень, так і для кімнат дівчат або хлопців.

Спальня в пісочних тонахСпальня в пісочному відтінку

Гратно поєднуючи різні відтінки пісочного, можна отримати гармонійний, елегантний інтер'єр. Наприклад, дуже красиво буде виглядати поєднання кремового тону при обробці стін, сіро-бежевого в предметах меблів, «мокрого піску» в шторах і світло-золотого в світильниках класичного стилю. Такий інтер'єр, зберігаючи витонченість та легкість, розкриється кількома гранями.

Дизайн бежевої спальні з різними фактурами

Спальня бежевого кольору може бути стильною та ефектною, якщо при її оформленні використовувати матеріали з різною фактурою: глянсові та матові, ворсисті та гладкі, тверді та м'які.

Різні фактури в спальні, оформленої в бежевих тонах

Наприклад, для підлоги можна вибрати м'який ворсистий килим пісочного кольору, стіни фактурно обробити плиткою або рельєфними шпалерами, а доповнити інтер'єр настільними лампами або торшерами з глянцевою мідною основою.

Білий та бежевий колір в інтер'єрі

Якщо в оформленій у бежевому кольорі кімнаті недостатньо світла, тоді саме час додати білий. У поєднанні з пісковим він створює дивовижний ефект. Так, ліжко можна покрити красивим білим пледом або покривалом, вибрати штори молочного відтінку, зупинитися на оригінальних люстрах.

Білий та бежевий в оформленні спальніБіжова спальня з елементами білого

За бажанням можна навіть предмети меблів вибрати в білому тоні, але в такому разі білий більше не варто використовувати в інших деталях.

Спальня у бежево-коричневих тонах

Якщо йдеться про оформлення сімейної спальні, чудовим вибором стане бежево-коричнева гама. До м'якого та теплого пісочного відтінку можна сміливо додати насичені контрастні тони: кобальтовий, шоколадний, графітовий. Їх можна використовувати як у невеликих декоративних елементах, так і у предметах меблів.

Біжова спальня з коричневим декоромБіжево-коричневий інтер'єр спальні

Крім того, ефектно оформити кімнату допоможуть різноманітні графічні та ажурні малюнки, візерунки, орнаменти. Стильно і красиво виглядатиме стіна, декорована парою панно або великою картиною із двоколірним зображенням, наприклад диких тварин. Легше виглядає кімната зі стіною, прикрашеною абстрактними малюнками.

Яскраві акценти

Універсальний бежевий колір стане чудовою базою, на тлі якої добре виглядають як теплі, так і холодні тони. Якщо ви хочете внести родзинку в спокійну атмосферу спальні, тоді найкращим способом стане доповнити її декоративними елементами фіолетового, помаранчевого, рожевого, синього, м'ятного, теракотового. Це можуть бути декоративні подушки, покривала, а часом навіть освітлювальні прилади яскравих кольорів, наприклад, червоні люстри.

Візерунки в бежевій спальніЯскраві акценти в бежевій спальні

Пісочні тони ідеально підходять для оформлення спалень. Залежно від кольорів-акомпанементів можна досягти абсолютно різного ефекту, що дозволяє здійснити сміливі дизайнерські задуми та створити інтер'єр, що максимально відображає внутрішній світ мешканців будинку.