Атмосфера у ресторані безпосередньо впливає на кількість відвідувачів, тому дуже важливо, щоб все у закладі було затишно та стильно. Особливу роль у створенні сприятливої аури відіграє освітлення. Саме тому до вибору освітлювальних приладів слід підходити особливо серйозно.

Штучне та природне освітлення ресторанів

Для того щоб оцінити який необхідний рівень штучного світла, слід орієнтовно підрахувати інтенсивність природного освітлення. Наприклад, невелике кафе з великими вікнами не потребує додаткового підсвічування в денний час, тоді як великі зали неодмінно варто оснастити джерелами локального світла, для забезпечення потрібного рівня освітлення вдень.

Забезпечити якісне та яскраве освітлення допоможуть як додаткові, так і базові світильники. Це можуть бути торшери, бра та оригінальні настільні лампи. Стильно і незвичайно виглядає рішення використовувати вуличні бра або ліхтарі в якості додаткового освітлення в нічний час. Для цього заклад повинен мати великі вікна.

Освітлення для ресторанів за допомогою люстриВерхнє світло в ресторані

Світильники для ресторанів: база

При організації освітлення важливо враховувати інтер'єр та розмір, особливо якщо йдеться про вибір світильників для барів та ресторанів. За допомогою різних джерел світла можна досить швидко і виділити різні функціональні зони. Наприклад банкетний зал та барну стійку.

Комплекс освітлювальних приладів для закладів може складатися з різних типів світлотехнічних виробів. Найпростіші і найчастіше використовувані: люстри, підвіси, стельові світильники.

У класичних банкетних залах дизайнери радять використовувати люстру. До того ж розмістити її варто по центру кімнати. Найкраще вибирати моделі, які дарують м'яке, розсіяне світло. Цікаво та стильно виглядають дерев'яні люстри. У невеликих кафе та пабах можна підсвічувати кожен столик окремо. Для цього чудовим вибором стануть підвісні світильники.

Невеликі молодіжні кафе можна сміливо оснастити яскравими люстрами та підвісними світильниками. Перевагу варто віддавати цікавим моделям із пластику, які прості та зручні у догляді, а виглядають стильно та ефектно.

Світильники для ресторанівОсвітлення для кафе

Оптимальна інтенсивність освітлення для кафе

При виборі освітлювальних приладів для ресторанів варто віддавати перевагу варіантам, які дарують розсіяне, м'яке світло і не втомлюють очі. Що стосується джерел світла, то найкраще вибирати лампи з теплою температурою кольору, оскільки саме під таким освітленням страви виглядають максимально апетитними. Хорошим рішенням для організації локального підсвічування стане встановлення точкових світильників. Спрямовані на стелю та стіни, вони дозволяють досягти унікального ефекту відбиття світла, що створює особливу, затишну атмосферу.