Стильний та функціональний торшер стане дивовижною прикрасою будь-якого інтер'єру. Цей освітлювальний прилад є не тільки гарним засобом освітлення, що створює теплу, комфортну атмосферу, але й чудовий дизайнерський елемент, що підкреслює особливості кімнати. Від інших світлотехнічних виробів торшер відрізняється мобільністю. Його можна встановити в будь-якому куточку квартири та використовувати для різних цілей.

Класифікація торшерів

Підлогові світильники виграшно відрізняються від інших типів світлотехніки своєю багатофункціональністю. На сьогоднішній день існує велика кількість різних варіацій торшерів, що дозволяє без особливих труднощів вибрати оптимальний варіант для того чи іншого випадку.

Залежно від зовнішнього дизайну торшери поділяються на:

  • вироби з абажурами,
  • світильники, що трансформуються, висоту ніжок яких при необхідності можна регулювати,
  • освітлювальні прилади з додатковими аксесуарами (поличкою або столиком).

Класифікація торшерів

В якості матеріалу для виготовлення даних світильників використовують:

  • тканина,
  • метал,
  • скло,
  • папір,
  • пластик.

Щодо призначення, то всі торшери поділяються на дві великі групи:

  • функціональні
  • декоративні.

Перші створені для якісного освітлення робочого місця або зони відпочинку, а другі використовуються для декоративного підсвічування та створення цікавої атмосфери.

Цікаві торшери в інтерєрі

Десятки моделей на всі випадки життя

Добре підібраний торшер виграшно підкреслить затишок вітальні, солідність офісу, елегантний стиль кухні. Щоб вибрати оптимальний варіант, в першу чергу потрібно визначитися з метою його покупки.

tor6er -1_11tor6er -1_22

Якщо за допомогою торшера ви вирішили замінити верхнє світло, тоді найкращим вибором стане висока модель із телескопічною чи зігнутою ніжкою заввишки від 2 до 2,5 метрів. Якщо ви шукаєте освітлювальний прилад для читання книг на дивані або в улюбленому кріслі, варто зупинитися на невисоких варіантах з компактними абажурами нейтральних тонів. Такі торшери для читання дозволяють змінювати напрямок світла.

За допомогою світильника для підлоги з плафоном, що направляє світло вгору або з плафоном з рисового паперу, матованого скла або щільної тканини можна створювати чарівні світлові рішення, починаючи від підсвічування тих чи інших зон в кімнаті і закінчуючи фоновим м'яким освітленням.

>

tor6er -2-2tor6er -2-11< /p>

Створити камерну атмосферу в кімнаті з високою стелею дозволить торшер із плафоном, спрямованим донизу. Такий освітлювальний прилад візуально зменшує простір і робить приміщення більш компактним і затишним. Для кабінету найкращим вибором стануть лаконічні варіанти, що дарують спрямований світловий потік. Вони легко замінять навіть сучасні сенсорні настільні лампи.

Технічні аспекти вибору торшера

Вибираючи торшер, важливо, щоб потужність моделі відповідала площі, яку за її допомогою планується висвітлювати. Для вітальні в стилі ганьби-тік можна підібрати стильні сучасні рішення, що оснащуються трьома джерелами світла. Вони дозволять створити потрібний рівень освітлення.

Особливу увагу варто приділити матеріалу, з якого виконано плафон. Це може бути бавовна, скло, папір, метал, акриловий пластик, кераміка та навіть дерево. Для кухні найкраще вибирати максимально практичні товари – з металу, пластику чи скла, адже їх зручно мити. Торшер для дитячої неодмінно має бути стійким і не мати крихких елементів.

tor6er -3

Підбираючи підлоговий світильник для вітальні важливо, щоб він поєднувався з іншими освітлювальними приладами. Найкращим вибором стануть класичні моделі непомітних тонів.

Кришталеві торшери - особливість класичного інтер'єру

Однією з найпопулярніших і затребуваних є світильники для підлоги з кришталя. Їх часто розміщують поруч із диванною зоною у вітальні.

Кришталеві торшери відмінно доповнюють класичний інтер'єр, особливо в парі з кришталевою люстрою. За бажанням можна підібрати як моделі з плафонами з кришталю, так і цікаві варіанти, декоровані кришталевими підвісками.

Світильники для підлоги для читання

Ще один популярний вид торшерів – для читання. Такі моделі оснащуються плафонами, що створюють спрямований потік світла. Його напрямок можна змінювати залежно від потреб.

Світильники для читання підлоги

Багато фабрик світла доповнюють свої торшери для читання додатковими пристроями. Найлогічніший і найзручніший варіант - підлоговий світильник зі столиком. Він може бути виконаний у вигляді однієї або декількох поличок, на які можна класти дрібні предмети - книгу, окуляри, пульт дистанційного керування, телефон.

Експериментуйте, пробуйте нові рішення і ви неодмінно отримаєте чарівний інтер'єр!