Інтер'єр будь-якої спальні не буде завершеним без затишних ліжкових світильників, що виділяють м'яке, розсіяне світло. Усього пара настільних ламп з оригінальними тканинними абажурами дозволять зробити кімнату набагато затишнішою, теплішою та інтимнішою. Як же вибрати ці здавалося б непомітні декоративні елементи і водночас джерела світла?

Класичні рішення актуальні завжди

Світильник приліжковий відноситься до категорії декоративних освітлювальних приладів, а це означає, що дизайн, гармонія із загальним інтер'єром та стиль також важливі як і практичність та зручність. Ці вироби не повинні привертати до себе занадто багато уваги, як яскравий та яскравий аксесуар, а навпаки, вони повинні налаштувати на гарний відпочинок та міцний сон. Вдень приліжкові світильники в спальні додають їй нотку благородства та елегантності, а в нічні створюють розслаблюючу, спокійну атмосферу.

Класичні спальні з ліжковими світильниками Атмосфера спальні з класичними ліжковими світильниками

У багатьох світильник приліжковий асоціюється з конусоподібними тканинними абажурами на тонкій фігурній ніжці. Саме такі варіанти є класичними та не випадково. Півсфера і конус - це найкращі форми для абажура приліжкової настільної лампи. Світло, що йде знизу плафона, створює яскраво освітлену частину, де можна із задоволенням читати книгу. Світло, що проходить крізь тканину, виходить приглушеним і м'яким. Він створює в спальні особливий напівтемрява та затишок.

Поціновувачі суворої класики неодмінно оцінять світильники приліжкові стриманих кольорів, які добре поєднуються за фактурою та колоритом з іншим текстилем у кімнаті: шторами або килимом. Тим, кому до душі бароко, неодмінно сподобаються моделі з пишними абажурами, елегантно розшиті рюшами. Малюнок може бути різним, у тому числі і зі східними мотивами.

Оригінальні моделі для розкішних інтер'єрів

Сьогодні у продажу можна зустріти найрізноманітніші світильники-ліжка в Києві. Іноді настільна лампа — це цілий твір освітлювального мистецтва, декорований стразами, що переливаються, різнобарвним камінням, вітражним склом, відблиски яких при включенні грають на стінах дивовижними візерунками.

Вінтажні ліжкові світильникиРозкішні ліжкові світильники

Якщо вам до душі химерні варіанти, тоді варто запам'ятати, що поєднувати їх з іншими декоративними елементами слід обережно, щоб не перевантажити інтер'єр. У сучасній спальні доречно виглядатимуть приліжкові лампи в стилі хай-тек. Від класичних вони відрізняються насамперед ніжкою. У сучасних освітлювальних приладах вона гладка та без зайвого декору.

Як вибрати відповідний ліжковий світильник

Щоб зорієнтуватися та підібрати оптимальний варіант варто подивитися приліжкові світильники у спальні фото. Любителям класики у новій інтерпретації припадуть до душі оригінальні рішення у стилі Тіффані. Якщо ж кімната оформлена в стилі модерн, тоді гарним вибором стануть декоративні світильники настільні кубічної, кулястої, циліндричної або якоїсь незвичайної форми.

Сучасні ліжкові світильникиСвітильники в сучасному стилі

Вибираючи відповідний світильник, важливо звернути увагу на те, наскільки зручно розміщений його вимикач. Найпрактичніший і зручний варіант – модель із сенсорним вимикачем. Також варто підібрати освітлювальний прилад з димерів, щоб за потреби можна було б легко регулювати яскравість освітлення.

Добре підібраний світильник створить затишну, сприятливу для відпочинку атмосферу і допоможе отримувати задоволення від читання улюбленої книги перед сном, лежачи в зручному ліжку.