Сучасні бактерицидні лампи є складними пристроями, випромінювання яких знищує шкідливі мікроорганізми. Такі джерела світла використовуються як у медичних закладах, так і вдома. Виробники світлотехніки пропонують різні види цих лампочок, тому вибрати оптимальний варіант для конкретної нагоди буде просто.

Особливості сучасних бактерицидних лампочок

Класичні бактерицидні лампи складаються з ртутної розрядної лампи і корпусу. Їх оболонка виготовляються із спеціального увіолевого скла. Різні моделі цих джерел світла відрізняються довжиною та ступенем інтенсивності випромінювань.

Домашні бактерицидні лампи

На сьогоднішній день існують такі види бактерицидних ламп:

  • закриті;
  • відкриті.

Останні найчастіше використовуються для знезараження палат, процедурних та коридорів у медичних закладах. Під час їхньої роботи пацієнти повинні залишати приміщення, оскільки їхнє випромінювання є шкідливим.

Бактерицидні лампи в дитячій

Закриті бактерицидні джерела світла ще називають рециркуляторами. Вони мають вентилятори, що забезпечує особливе очищення повітря за типом кондиціювання. Так, через спеціальні вентиляційні отвори повітря проникає усередину лампи, очищується та подається назад.

Купити бактерицидні лампи можна не тільки у спеціалізованих магазинах, але й в інтернеті – у будь-який зручний час доби.