Елегантна, стильна класика завжди була одним із найпопулярніших та актуальних стилів. Через роки її активно використовують в оформленні різних кімнат. Ванна кімната, оформлена в класичному стилі, виглядає аристократичною і вишуканою. Зробити її при цьому стильною та сучасною допоможе використання неокласики.

Ванна кімната в неокласичному стилі

Лаконічні, прості форми, однорідні матеріали та плитка «під мармур» - ось те, що допоможе сформувати цікавий та функціональний простір у неокласичному стилі. Які ж основні деталі цього напряму?

Ефектна світлотехніка

Питанням освітлення у ванній кімнаті завжди приділяється багато уваги. Вони повинні мати високий рівень вологозахищеності, щоб на їх функціональність не впливала підвищена вологість у приміщенні. Крім того, важливий і зовнішній вигляд моделей.

Незвичайні світильники у ванній в стилі неокласика

Кращим вибором для ванної в стилі неокласика буде акцентне освітлення, але без пафосу і зайвого декору. Доповнити інтер'єр допоможуть освітлювальні прилади простих форм: конічні, циліндричні або кулясті, виконані з металу та скла.

Дзеркала в незвичайних рамках

Уявити робочу зону ванної кімнати без дзеркал неможливо. Неокласика передбачає використання масивних фігурних дзеркал, обрамлених тонкими контурами.

Фігурні дзеркала у ванній кімнаті в неокласичному стилі Незвичайні дзеркала в неокласичній ванній кімнаті

Само полотно може бути у формі ромба, кола, прямокутника або просто мати плавний силует невизначеної форми. Головне, щоб спостерігалося чітке контрастне обрис.

Вбудована раковина

Оформляючи ванну кімнату в неокласичному стилі, найкраще віддавати перевагу вбудованій раковині, зануреній у стільницю шафи для підлоги.

Вбудована раковина - риса неокласики у ванному інтерєрі

У такому виконанні робоча зона не втрачає своєї функціональності і при цьому виглядає стильно та органічно.

Настінний декор

Відмінною рисою ванної кімнати, оформленої в стилі неокласика є використання невеликих витворів мистецтва як настінний декор.

Гарним доповненням інтер'єрної композиції також стануть декоративні вази зі штучними або живими квітами.

Живі квіти в інтерєрі ванної кімнатиНастінний декор у неокласичній ванній кімнаті