Гостина в кожному будинку — це затишне та багатофункціональне приміщення, де відпочивають після робочого дня, спілкуються з рідними, влаштовують галасливі посиденьки з друзями. Розмістити різні функціональні зони в одній кімнаті і створити гармонійну обстановку ціле мистецтво. Важливо враховувати різні дрібниці — починаючи від способу розкладки паркетної дошки та закінчуючи візерунком на декоративних подушках.

Сучасна вітальня

Головні тренди в оформленні вітальні 2020

Сьогодні найпопулярнішим стилем для оформлення вітальні є сучасний. Вони передбачає максимальну функціональність і практичність всіх елементів, при цьому одягнені в цікавий зовнішній вигляд. Основу сучасного напряму становить мінімалізм та простота. Але при цьому про повну відсутність декоративних елементів не може бути й мови.

Гостина в сучасному стилі

Ще один цікавий тренд у оформленні віталень – розширення кімнат за рахунок з'єднання з іншими приміщеннями. Так, при можливості найкраще збільшити розміри вітальні, з'єднавши її з лоджією або балконом або приєднавши до вітальні коридор. Особливу увагу при цьому важливо приділити природному освітленню. Якщо є можливість віконні отвори найкраще збільшити, щоб заповнити кімнату світлом.

Стильний сучасний інтерєр

Якщо вікна виходять на північ і вітальня отримує мало природного освітлення, тоді дизайнери радять не використовувати драпірування вікон. Вікна без фіранок та штор добре вписуються в сучасну мінімалістську стилістику.

Затишний інтерєр вітальні

Якщо вітальня навпаки надто освітлена та сонячне світло заважає відпочинку, вікна найкраще оформити за допомогою легких білих тюлів або римських штор у світлих тонах. Хорошим рішенням можуть стати сучасні японські штори-екрани.

Штучне освітлення вітальні

Сьогодні питанню вибору світильників для вітальні приділяється величезна увага. Освітлювальні прилади вже давно перестали бути виключно джерелами світла. Нині вони є важливою частиною образу кімнати та дозволяють підкреслити стилістику приміщення.

Гарний дизайн вітальні

Варто врахувати, що однієї люстри навіть для невеликої вітальні буде мало. Щоб досягти комфортної обстановки, найкраще використовувати кілька додаткових освітлювальних приладів. Так, зону читання біля дивана можна обладнати стильним торшером або парою настільних ламп.

Якщо вітальня поєднана з робочим кабінетом, тоді варто придбати окрему функціональну настільна лампа, яка забезпечить необхідний рівень освітлення для роботи.

Сучасний інтерєр

Все частіше для облаштування віталень використовують сучасні освітлювальні прилади. Трекові системи, споти, точкові світильники - всі ці моделі дозволять організувати світло і стануть цікавим доповненням інтер'єру в стилі техно.

Тренди в галузі обробки

Оздоблення вітальні в сучасному стилі зовні просте, але в процесі дещо трудомістке. З одного боку мінімалістський підхід до декорування кімнати диктує відмову від дорогих шпалер, матеріалу з тисненням, велюрових вставок, які складно доглядати. Але також варто врахувати, що стилізація під бетонні плити або цегляну кладку також не мало. Найбюджетніший і найпростіший варіант — фарбування стін у нейтральний колір.

Оздоблення стін у вітальні Вітальня, оформлена в сучасному стилі, - це стильний нейтральний інтер'єр з цікавим акцентом. Так, на тлі бежевих і сірих тонів неодмінно використовується одна або дві яскраві кольорові плями. Це може бути стильне панно на стіні, великий диван чи килимове покриття. Головний плюс такого акцентування – за бажання завжди можна змінити настрій вітальні. Для цього достатньо замінити декоративні подушки або штори.

Меблі в сучасній вітальні

Головний елемент будь-якої вітальні - диван. Трансформований, великий, зручний, неодмінно зі чохлами, що знімаються - ось таким повинен бути ідеальний варіант для сучасної кімнати відпочинку. При бажанні можна вибрати кутовий варіант. У такому разі він буде самодостатнім елементом інтер'єру. Якщо ж це класична модель, її бажано доповнити кавовим столиком або парою оттоманок.

Меблі в сучасній вітальні

Матеріал оббивки може бути різним. Вітаються як класичні варіанти, так і велюр, шкіра та екзотичні рішення.

Загалом сучасний напрямок в інтер'єрній моді поєднує відразу кілька стилів:

  • еко;
  • мінімалізм;
  • фьюжн;
  • скандинавський;
  • модерн;
  • поп-арт.

Сучасні інтерєрні стилі

Їх можна використовувати як у чистому вигляді, так і в цікавих комбінаціях, щоб отримати максимально відповідний інтер'єр для конкретного випадку.

Залежно від того, до якого напрямку у вас більше лежить душа, можна робити різні акценти.

Освітлення в сучасному стилі

Якщо це ретро-стиль — родзинкою вітальні можуть бути вінтажні меблі, антикварні вироби. Якщо ж йдеться про еко-стилі, тоді головний акцент варто робити на натуральні матеріали та природну палітру в оформленні.

Використовуючи основні тренди та видозмінивши їх під власний випадок створити затишну та функціональну обстановку у вітальні не складе значних труднощів.