Створити комфортний, стильний та легкий інтер'єр в умовах обмеженої кількості квадратних метрів досить складно. Масивні меблі, розкішний декор та багато акцентів у цьому випадку не доречні. Ідеальним рішенням стане простий і водночас оригінальний східний мінімалізм. Йому характерна відмова від розкоші та формування максимально затишної та практичної обстановки.

Дитяча в стилі мінімалізм

Відмінності мінімалізму в східному стилі

Цей напрямок нині користується особливою популярністю, як в оформленні житлових приміщень, так і при формуванні офісних інтер'єрів. До його характерних рис відносять:

  • мінімум декору або його повна відсутність;
  • натуральні матеріали в обробці;
  • чіткі прямі лінії;
  • невисокі меблі без ніжок;
  • зонування за допомогою прозорих легких ширм та перегородок.

Відмінності мінімалістського інтерєру зі східним ухилом

Відмінним вибором для оформлення будинку у цьому напрямку стане білий колір. Це може бути виключно білий тон, так і світле дерево, зі збереженням текстури натурального матеріалу. Обидва варіанти дозволяють досягти дивовижного ефекту простору, чистоти та свіжості. Від яскравих відтінків варто відмовитись.

Зонування — важлива частина інтер'єру у східному мінімалізмі

Особлива увага у мінімалістському напрямку зі східними мотивами приділяється розбиттю приміщення на функціональні зони. У цьому випадку найбільш доречними є прозорі скляні перегородки. Якщо необхідно зробити цікавий акцент, тоді хорошим вибором стане дерев'яна конструкція.

У кухонному інтер'єрі роль перегородки може виконати барна стійка. Вона дозволяє ефектно відокремити робочу зону від обідньої. Заощадити місце і відокремити одну кімнату від іншої можна використовуючи не звичайні міжкімнатні двері, а розсувні конструкції або оригінальні арочні рішення.

Ефектне зонування

Меблі в мінімалістському інтер'єрі зі східним акцентом

Це стильовий напрямок не приймає великогабаритних та високих предметів меблів. Для вітальні ідеальним вибором стануть низькі дивани, довгі тумби та компактні системи зберігання. Використання невисоких меблів дозволяє візуально підняти стелі та зробити приміщення більш просторим.

У спальні для зберігання одягу чудовим вибором стане містка шафа без декоративних елементів, із простими фасадами. Зробити кімнату візуально ширше та просторіше допоможуть дзеркальні фасади. Саме тому в даному стильовому напрямку широко використовуються шафи-купе із дзеркальними дверима.

Шафи із дзеркальними панелями

Відтворити спокійну, тиху атмосферу Сходу та налаштуватися на позитивний лад допоможуть м'які підвіконня. Вони стануть чудовим вибором для облаштування місця відпочинку. Для цього на етапі проектування їх варто запланувати збільшеною шириною, а після оздоблювальних робіт доповнити м'якими матрацами.

Декор у квартирі в мінімалістському стилі зі східними нотками

Цей стильовий напрямок не потребує великої кількості декоративних елементів. Більше того, щоб підкреслити всю родзинку стилю від додаткових прикрас можна взагалі відмовитися.

Добре виглядають в інтер'єрі вітальні статуетки азіатської тематики, а також абстрактні картини, які добре вписуються в загальну інтер'єрну картинку.

Картини в азіатському стилі

Східні мотиви особливо яскраво виражаються в оформленні вікон. У разі активно використовуються елементи японського стилю. Штори вибирають спеціальні конструкції. Зовні вони нагадують розсувний екран. Особливо стильно таке рішення виглядає на широких вікнах.

Колір штор у мінімалістському інтер'єрі зі східними акцентами може бути різним. Це може бути як відтінок фону, так і контрастний тон — все залежить від загальної стилістики вдома.

Стильно та ефектно у світлому інтер'єрі виглядають темні штори, особливо якщо вони збігаються з тоном меблів. Це дозволяє створити чітку, цікаву картинку.

Зонування в мінімалістському інтер'єрі

Ванна кімната у східному стилі

Невелику за площею ванну кімнату найкраще оформити в мінімалістському стилі, використовуючи компактні та функціональні сантехнічні вироби та системи зберігання. Світла гамма кольорів у цьому випадку стане ідеальним рішенням.

Створити додатковий обсяг допоможуть дзеркальні фасади. Якщо в кімнаті потрібно розмістити кілька шкафів для зберігання різних аксесуарів, тоді навісні полички із дзеркальною поверхнею дозволять вирішити всі питання. До того ж такі моделі виглядають дуже стильно та цікаво.

Світильники в мінімалістському стилі

Освітлення відіграє особливу роль у будь-якому інтер'єрі, незалежно від його стилістики. Якщо йдеться про функціональний мінімалізм, тоді краще зупинитися на практичних освітлювальних приладах. У ванних кімнатах буде доречним споти і точкові світильники з поворотним механізмом, що дозволяють добре висвітлити все приміщення.

Льод-підсвічування у вітальні

У вітальні гарним вибором стануть вбудовані стельові світильники з led-модулями. Вони виробляють рівномірне освітлення і добре вписуються в лаконічну обстановку. Непоганим варіантом стануть трекові системи. Ці освітлювальні прилади дозволяють створити акцентне освітлення саме там, де воно потрібне.

У кухонному інтер'єрі буде доречний підвіс лаконічної форми та точкові світильники у робочій зоні. Що стосується спальні, то в даному випадку від верхнього світла можна взагалі відмовитися, віддавши перевагу бра та настільних ламп з тканинними абажурами.

Підсвічування в кухонному інтер'єрі

Східний мінімалізм — це простий та функціональний стиль, який чудово підходить для невеликих приміщень. Ефектний, функціональний та практичний він стане гарним вибором для оформлення будинку.