Яскравий, стильний і при цьому практичний і лаконічний стиль 60-х в оформленні інтер'єрів знову користується популярністю. Незвичайний декор, ефектні акценти, графічні принти — у такій обстановці приємно відпочивати та працювати!

Інтерєр у стилі ретро

Відмінні риси стилю 60-х

Цей стильовий напрямок характеризується легкістю і функціональністю, тому він знову користується великою популярністю. Крім того, до відмінних рис стилю можна віднести:

  • графічні принти та геометричний малюнок на килимах, шпалерах, оббивці, текстилі та в декорі;
  • предмети меблів плавних або чітких форм, незвичайних дизайнів з ефектно відполірованими поверхнями;
  • смілива та насичена кольорова гама, а також комбінації яскравих та нейтральних тонів;
  • як матеріали обробки застосовуються пластик, скло, хром, дерево.

Стилістика 60-х в інтерєрі

Щоб відтворити в будинку дух 60-х не потрібно використовувати декоративні та функціональні предмети виключно у стилі ретро. Пара штрихів із цього напряму дозволяє створити стильний, свіжий інтер'єр.

Яскрава палітра кольорів

Ретро стиль відрізняється просто фантастичною комбінацією кольорів та відтінків. Саме тому цей напрямок ідеально підходить незалежним, вільнодумним, творчим людям з відмінним почуттям гумору.

Кольорова палітра ретро-інтерєру

Яскраві, помітні поєднання кольорів — особливість стилю 60-х. Найкраще вони виглядають у спальнях, вітальнях та кухнях. Синій, червоний, лимонний, зелений — всі ці кольори відмінно гармоніюватимуть між собою, особливо якщо фоном служить чорний і білий колір.

Відмінним кольоровим акцентом стане барвистий килим, пара крісел із графічним принтом на оббивці. За бажання можна також пофарбувати одну зі стін у яскравий колір.

Кухня в стилі ретро

Підкреслити ретро дух у вітальні-їдальні можна за допомогою неонових стільців яскравих кольорів та простої форми. Зробити їх можна навіть своїми руками із звичайних дерев'яних стільців. Для цього їх потрібно добре відшліфувати, потім у два шари покрити фарбою, а на завершення створити глянсовий блиск за допомогою лаку.

Обстановка в стилі 60-х

Меблі для ретро-стилю в інтер'єрі

Добре впишуться в обстановку 60-х компактні предмети меблів без зайвих декоративних елементів. Добре підійдуть невисокі журнальні столики з краплеподібною, овальною або прямокутною стільницею. Додати родзинку в інтер'єр допоможуть серванти та буфети. Від високих шаф та систем зберігання варто відмовитися на користь компактних тумб та комодів із простими гладкими фасадами, висотою не більше 1,5 метра.

Меблі в стилі ретро

Меблі для відпочинку можуть бути різними: оригінальної форми з плавними вигинами або ж навпаки — незграбними і суворими. Але в будь-якому випадку у неї має бути відмінна риса — ніжки, які додають витонченість та легкість навіть масивним предметам. Вони можуть бути хромованими чи дерев'яними.

Оздоблювальні матеріали

Відтворити дух 60-х можна за допомогою недорогих оздоблювальних матеріалів. Так, в даному інтер'єрі будуть доречними пластикові декоративні елементи та предмети меблів. Ефектно впишуться в ретро-інтер'єр хромованих виробів. Це можуть бути ніжки стільців і столів, каркас меблів, торшери, настільні лампи.

Інтерєр кухні в стилі ретро

У 60-х було модно комбінувати блискучі деталі з дерев'яними підлокітниками, стільницями, фасадами.

Якщо йдеться про облаштування кухні, тоді добрим вибором стане шахова кладка з плиток. Вона може бути як монохромною, так і яскравою. Особливо популярні поєднання білого та жовтого, червоного та білого. Підлогу в спальнях та вітальні створюють за допомогою паркетної дошки, яку укладають «ялинкою».

Стильний ретро-інтерєр

Декор у ретро-інтер'єрі

Для декорування кімнати, оформленої в даному стильовому напрямку, відмінно підійдуть деталі, які роблять акцент на душевність та затишок обстановки. Йдеться в першу чергу про книги, а також про різноманітні яскраві оригінальні вироби.

Хорошим доповненням такого стану стануть настільні лампи та торшери незвичайних форм. Годинник-атома — ще один невід'ємний атрибут ретро-обстановки.

Декор у стилі ретро

Що стосується декору вікон, то добре вписуються в композицію легкі штори і фіранки з квітковим або геометричним принтом. Як матеріал ідеально підійде бавовна і ситець.

Доповнити кухонний інтер'єр можна за допомогою ефектної скатертини в клітку або горошок, яскравого посуду, невеликого килимка з геометричним принтом.

Яскраві акценти в інтерєрі ретро

Питанням візерунка у стилістиці 60-х приділяється багато уваги. Шпалери та текстиль повинні мати регулярний малюнок у вигляді зигзагів, кіл, смуг. Ефектним доповненням композиції може стати імітація тваринного забарвлення у декорі або функціональних елементах.

Стиль 60-х — це буйство фарб, енергія та запал молодості, тому якщо ви хочете зробити обстановку живою та яскравою сміливо вибирайте його для облаштування інтер'єру.