Середземномор'я — це район, що об'єднує територію одразу 15 держав: Італії, Греції, Франції, Марокко, Лівії, Туреччини та інших. Головною особливістю оформлення приміщень у стилі цих країн є легкість та простота. Інтер'єр у середземноморському стилі поєднує у собі комфорт, творчий підхід та практичність. Це атмосфера спокою та умиротворення, яка так необхідна кожному будинку.

Особливості середземноморського стилю в інтер'єрі

Середземноморський стиль в інтер'єрі представлений двома напрямками — грецьким та італійським. У першому випадку переважають холодні тони: білий, смарагдовий, відтінки синього, у другому — теплі: червоно-рожевий, жовтий, охристо-жовтий, кремовий, цегляний та теракотовий.

Особливості грецького стилюСередземноморський стиль в інтер'єрі

У грецькому варіанті стіни та стеля оформляються у білому кольорі. В італійській — при обробці стін використовуються одразу кілька фактур, наприклад, настінний живопис, декоративна штукатурка, мозаїка, імітація фресок.

Характерною рисою даного стильового напрямку є меблі ручної роботи. Це можуть бути масивні столи, шафи та стелажі, виготовлені з сосни та сосни або мореного дуба.

Вітальні в середземноморському стилі

Гостина - це кімната, основне призначення якої зустріч із друзями та рідними. У середземноморських країнах такі посиденьки найчастіше супроводжуються їжею, тому в більшості випадків вітальня об'єднується зі їдальнею. Головним предметом в інтер'єрі є стіл, за яким відбуваються розмови. При чому в італійському варіанті йдеться про ковані меблі, а в грецькому — дерев'яні та плетені.

Гостина в морському стиліВітальня у середземноморському оформленні

Виходячи з напрямку, варто вибирати і освітлювальні прилади. У вітальні італійського напряму відмінно виглядатимуть ковані люстри. Доповнити інтер'єр та організувати якісне освітлення допоможуть додаткові освітлювальні прилади: бра, настільні лампи, торшери.

Спальня в середземноморському стилі

Спальню у середземноморському стилі виділяє простота та мінімалізм. З меблів тільки найнеобхідніше: тумба, ліжко, шафа. Додати свіжості та легкості допоможе текстиль: яскраві килимки з різним орнаментом, білизна, пледи та покривала, фіранки під тон стін.

Спальні в грецькому стилі оформляють у світлих тонах, що робить їх неймовірно повітряними та просторими. З декору доречні фото сім'ї у дерев'яних рамках, старовинні канделябри, кімнатні рослини в оригінальних газонах.

Спальня в середземноморському стиліСпальня в морському дизайні

Що стосується освітлювальних приладів, то доречними будуть класичні люстри, бра з тканинними абажурами, приліжкові бра.

Кухня в середземноморському стилі

Кухня в середземноморських країнах — справжнє серце будинку. До приготування жителі морських країн ставляться дуже трепетно, тому все в цій кімнаті має бути добре сплановано і логічно організовано. Головна риса – простота.

Меблі в середземноморському стилі найчастіше виглядають «під старовину»: ковані столи та стільці, буфети та шафи з ефектом старіння, плетені кошики, крісла та ящики для дрібниць. Щодо побутової техніки, то вона не повинна бути частиною інтер'єру. Більше того, сучасні пристрої мають виглядати непомітно і не виділятися на загальному тлі.

Кухня в середземноморському стиліКухонний інтер'єр у морському напрямку

Природне освітлення відіграє колосальну роль, тому вікна мають бути більшими і з мінімальними фіранками.

Освітлення можна організувати як цікавими підвісами, так і точковими світильниками. Все залежить від загального задуму дизайнера та власника.

Бірюзові, блакитні, пісочні відтінки, мозаїка на підлозі, оригінальні вітражі, ковані освітлювальні прилади, морська символіка в декорі — середземноморський стиль заворожує своєю легкістю та природністю, тому стане відмінним вибором для творчих людей.

Середземноморський стиль

Інтер'єр у середземноморському стилі якнайкраще підходить для облаштування заміських будинків та котеджів. Вони уособлюють простоту, природність та єднання з природою. Особлива увага тут приділяється предметам декору. Стіни стильно прикрашають картинами та фотоколажами, у вітальні доречно розмістити незвичайні скриньки та сувеніри з далеких країн.

Цікавим доповненням кухні стане набір тарілок із цікавими візерунками. Досить просто виставити тарілочки на показ та доповнити інтер'єр квітами.