Спальна кімната - одне з найзатишніших і найприємніших місць у будинку. Вона покликана дарувати тепло, спокій та затишок. Інтер'єр цієї кімнати повинен бути спокійним та розслаблюючим, щоб не пропустити всередину негативні емоції, пов'язані з робочими буднями. Обстановка, освітлення, декор - все має сприяти відмінному настрою, розслабленню та спокою. Де як не у східній стилістиці можна знайти все це?

Інтерєр спальні в японському стилі

Особливості спальні у східно-японському стилі

Інтер'єр у східному стилі легкий і ненав'язливий, саме тому його найчастіше вибирають для облаштування спалень. Для його організації слід діяти, виходячи з наступних принципів:

  • максимум простору та мінімум зайвих речей;
  • натуральні матеріали в оформленні та декорі;
  • предмети меблів простих, лаконічних форм, що відрізняються насамперед функціональністю.

Лаконічний інтерєр у японському стилі

Спальня в японській стилістиці є своєрідним уособленням натуральності, природності та природності. Як оздоблювальні матеріали повинні використовувати вироби природного походження. До таких відносять: цеглу, деревину, бамбук, папір. Крім того, східні мотиви асоціюються із великою кількістю декоративних подушок. Щодо меблів, то перевагу варто віддавати низьким моделям.

Стильна японська ситуація

Для того, щоб створити інтер'єр, максимально наближений до японської культури, варто почати думати, як жителі країни Сонця, що сходить. У цій культурі до житла люди ставляться як до живого організму. Саме тому у японських інтер'єрах не зустрінеш випадкових речей. В обстановці є тільки все, що потрібно і приносить користь.

Меблі в спальні у східно-японській стилістиці

Якщо ви вирішили зупинитися на цьому стильовому напрямку для оформлення спальні, тоді при виборі меблів варто зупинитися на простих моделях, без химерного декору. Форма має бути простою та лаконічною. Якщо це ліжко - то з простим, аскетичним узголів'ям. Найоптимальніший варіант - модель без ніжок, яка на перший погляд нагадує звичайний матрац, що лежить на підлозі.

Низьке ліжко в японській спальні

Добре впишеться в цю стилістику ліжко на невеликому п'єдесталі. Таке рішення дозволить елегантно виділити спальну зону та додати родзинку в інтер'єр.

Тумбочки в японській спальні повинні бути компактними та відрізнятися простою формою. Що стосується систем зберігання, всіляких шаф та гардеробів – у такій кімнаті їм не місце. Східна стилістика припускає лише маленькі полички, легкі ніші. Створити автентичну атмосферу допоможуть оригінальні розсувні перегородки. Ці вироби стануть декоративною прикрасою кімнати, так і дозволять розділити приміщення на різні функціональні зони. Виконані вони можуть бути з прозорого або матового скла, рисового паперу з цікавим візерунком або дерева.

Елегантний інтерєр у східному стилі

Особливої витонченості та вишуканості інтер'єру додасть текстиль. Найкраще вибирати натуральні матеріали природних кольорів. Хорошим вибором стане бавовна, альпака, небілений льон. Часто для декорування використовують матеріали із зображенням квітів, сакури, бамбука.

Оздоблення спальні у східному стилі

Для оформлення стін у спальні у такій стилістиці підійдуть стримані, спокійні відтінки. Від яскравих тонів у цьому випадку найкраще відмовитись. Не варто також поєднувати кілька різних кольорів. Оптимальний варіант – двоколірна композиція. Відмінно пасують пастельні тони.

Для акцентування однієї стіни добре підійдуть винні відтінки. Саме їх найчастіше використовують у східних будуарах.

Червоний колір в спальні в японському стилі

Підлога в спальні в японському стилі надає особливого характеру всьому інтер'єру. В даному випадку перевагу варто віддавати ламінату та паркету. Вони створюють відчуття свободи, природності та легкості. Звичайно, при бажанні підлогу можна виконати з мармуру або плитки, і це не буде грубою помилкою. Головне при цьому не використовувати килимові покриття.

Декор та освітлення у східній спальні

Незважаючи на те, що японці не люблять декорування, є низка предметів, які є доречними у східній спальні. До таких відносять традиційні деталі та орнаменти. За бажання над ліжком можна розмістити елегантні японські віяла. На поличках можна розмістити статуетки у традиційних кімоно. Паперові ліхтарики та бамбукові килимки допоможуть створити оптимальний колорит.

Цікавий декор у японській спальні

Щодо освітлення, то японська стилістика передбачає хороше освітлення. Але при цьому воно не повинно бути надто різким. Все тут має бути плавним та м'яким. Гарним вибором стануть Люстри. Вони можуть бути як дерев'яними, так і класичного скла. Відмінно впишеться в такий інтер'єр і Стельові світильники.

Для створення затишної розслаблюючої атмосфери варто використовувати Торшери з тканинними чи паперовими абажурами. Вони дарують розсіяне світло, тому стануть чудовим вибором. За бажання можна також використовувати бра і Настільна лампа. Їх дизайн має бути класичним. Від химерних рішень та моделей з металевою основою в даному випадку варто відмовитися.

Цікаві світильники у спальні в японському стилі

Місцеве підсвічування, яке створює особливу ауру допоможуть організувати Точкові світильники. Вони дозволяють не тільки створити рівномірне освітлення, але й поділити приміщення на різні функціональні зони, що особливо зручно, якщо в спальні розміщено робоче місце.

Що стосується джерел світла, оптимальним рішенням стануть світлодіодні лампи з теплою температурою свічення. Вони дозволяють створити таємничу атмосферу, що огортає магією.

Оригінальний інтерєр японської спальні

Спальня в японському стилі - це чарівна атмосфера, м'яка та таємнича аура, що сприяє відпочинку та розслабленню.