Екостиль в інтер'єрі приватного будинку - це не тільки використання натуральних матеріалів, а й відповідна палітра кольорів, максимально наближена до природних кольорів. Незважаючи на величезну кількість сучасних матеріалів, що дозволяє втілити в реальність найсміливіші задуми, саме натуральні матеріали, створені самою природою, можуть внести непідробний затишок і тепло в будинок. Саме тому екостиль є найпопулярнішим для створення інтер'єру заміського котеджу.

Оформлення заміського будинку в екостилі

Особливості екостилю в інтер'єрі

Цей стильовий напрямок - це завжди простір і багато світла, як природного, так і штучного. Досягти їх в умовах мінімуму квадратних метрів міської квартири складно, тому його використовують у просторих приватних будинках з панорамними вікнами та високими стелями.

Найкращий вибір для оформлення інтер'єру - світлі тони в обробці. Для цього найчастіше використовується світла деревина з красивим природним малюнком. Такий матеріал також активно застосовується для облицювання підлоги, дверей та вікон.

Стильний екоінтерєрОсобливості оформлення інтер'єру в екостилі

Створити акцент у світлому інтер'єрі допоможуть темні тони. Добре для цього підійде зона каміна. У багатьох заміських будинках він уже давно є невід'ємною частиною вітальні та координаційним центром, навколо якого формується решта планування.

Системи зберігання в еко-інтер'єрі

Оскільки екостиль виступає за збереження почуття свободи та простору за будь-яких умов, системам зберігання у ньому відводять особливе місце. Якщо є можливість відмовити від високих шаф і полиць, це найкраще зробити для того, щоб зберегти єдину цілісність композиції. Замість них можна використовувати низькі стелажі, комоди та невисокі модульні системи.

Спростити зберігання речей також допоможе функціональні меблі. Хорошим доповненням заміського будинку в еко-стилі стануть великі зручні дивани, які оснащені ящиками для зберігання білизни та інших дрібниць.

Зручні системи зберігання в екоінтерєрі

Стильно розмістити цікаві аксесуари та створити душевну атмосферу допоможуть відкриті навісні полички, на яких можна розмістити не тільки красиві, але й функціональні дрібниці. Найкраще вибирати полички з натуральної, необробленої деревини. Вони ідеально доповнять атмосферу природного стилю.

Меблі у вітальні, оформлені в екостилі

У заміських будинках вітальня найчастіше поєднується зі їдальнею, створюючи цікавий та стильний простір. У такому разі обідню зону варто оформити за допомогою столу з масиву дерева та кількох стільців або крісел.

За допомогою меблів можна виграшно зробити акцент в інтер'єрі. У такому разі варто вибрати темні моделі. Таке рішення виглядає ефектно та свіжо, особливо якщо решта інтер'єру оформлена у світлих тонах.

Меблі у вітальні в екостилі

Висвітлення в еко-інтер'єрі

Питання висвітлення у приміщенні, оформленому в екостилі, приділяється величезне значення. Створити потрібну затишну атмосферу допомагають додаткові джерела світла, які дарують розсіяне світло. Як правило, це настільні лампи та бра.

Добре доповнити диванну зону та забезпечити необхідний для комфортного читання рівень освітлення дозволить елегантний 

Торшери. Перевагу варто віддавати простим моделям із основою «під дерево». Від стильних хромованих рішень в даному випадку найкраще відмовитись, оскільки вони порушать загальну стилістику приміщення.

Висвітлення в екостиліКухня в екостилі

Спальня в екостилі

Екостиль стане чудовим вибором для оформлення інтер'єру спальні. Природні матеріали дозволяють без особливих складнощів створити теплу, розслаблюючу атмосферу, що сприяє повноцінному відпочинку.

Спальня в екостилі - це в першу чергу багатофункціональне приміщення. Головний його елемент – дерев'яне ліжко. Вона має бути простою формою, без зайвого декору. Оригінальне рішення – модель з необробленої деревини. Доповнити інтер'єр допоможуть дві тумбочки, розміщені симетрично з обох боків від ліжка. Для створення затишної обстановки найкраще купити Люстри з дерева або з тканинними абажурами.

Спальня в екостилі

Від високих шаф та систем зберігання в даному випадку краще відмовитись. Мінімалізм, лаконічність та простота рішень – ось чого варто прагнути при оформленні спальні в екостилі.

Висвітлення в даному випадку можна організувати за допомогою світильника, стельового невеликого підвісу або оригінальної люстри. Приліжкову зону найкраще оснастити  Бра на стіну або ж невеликими декоративними настільними лампами, які можуть виконувати роль нічника. Світильники та освітлення в Києві такого типу і багато інших можна підібрати онлайн - у будь-який зручний час.

Екостиль в інтер'єрі – це комфорт, близькість до природи та природна теплота. Цей стильовий напрямок ідеально підійде для оформлення «сімейної фортеці».