Сучасний інтер'єр – це гармонія дизайну меблів та оздоблення, деталей та великих поверхонь, кольору та світла. Останньому приділяється чимало уваги, адже тільки грамотне освітлення може підкреслити всі переваги приміщення, приховавши його вади. Саме тому так важливо вибрати оригінальні та якісні світильники провідних брендів.

Асортимент освітлювальної техніки нині дуже широкий. За бажання можна вибрати моделі з різних куточків світу. Які ж країни мають особливі успіхи у світлотехніці?

Австрійські світильники - ідеальне поєднання дизайну та якості

Якщо ви шукаєте країну, яка виготовляє одні з найкращих у світі за співвідношенням ціни та якості світильники, Австрія стане чудовим вибором. Висока популярність у Європі – це саме собою високий показник. І саме австрійські світильники можуть похвалитися тим, що висвітлюють інтер'єри будинків Старого Світу. Подібна любов до освітлювальних приладів виробництва цієї країни виправдовується кількома властивостями.

Австрійські світильники

Насамперед – це просто величезний асортимент моделей різної конструкції та стилю дизайну. Вибираючи світильники з Австрії, можна з легкістю вирішити питання різних за функціональним призначенням та стилем оформлення приміщень.

Важливим є те, що австрійські світильники не відрізняються дорожнечею – вони доступні середньому покупцеві. Причому якість освітлювальних приладів австрійського виробництва, незважаючи на їхню вартість, не задня, і дозволить їм прослужити своєму покупцю довго і гідно.

Як було зазначено вище, австрійські світильники вирішують питання освітлення будь-якого інтер'єру. Тут можна зустріти і класичні 

Люстри для англійських віталень, і кумедні дитячі світильники, і елегантні торшери, і сучасні стельові світильники.

Світильники австрійських брендів

Улюбленими ж стилями австрійців по праву вважаються класика та модерн – можна зустріти чимало повноцінних колекцій, сформованих з усіх типів освітлювальних приладів – торшерів, люстр, підвісних та настінних світильників – щоб за їхньою допомогою можна було оформити світлодизайн інтер'єру повністю, не відходячи від стилю.

Незважаючи на дизайнерську різноманітність, лампочки практично до всіх австрійських світильників підходять стандартні, тому питань з повноцінним функціонуванням приладу явно не виникне.

Чеські світильники - кришталева казка

Чехія по праву вважається одним із найбільших у Європі виробників кришталю. Відпрацьовані до дрібниць технології карбування ідеально рівних граней кристалів дозволяють створити сяючі намистини будь-якої форми та розміру.

Вони застосовуються скрізь. Грона нанизаних дрібних прозорих намистин, крупні кристали, що окремо висять, кришталеві плафони – модельний ряд просто вражає різноманітністю світлоприладів, над якими попрацювала багата уява досвідчених дизайнерів з ідеальним смаком.

Чеські світильники

Як би не змінювалася мода на світильники, Чехія продовжує наголошувати на самому затребуваному і ніколи не виходить з моди матеріалі - кришталі. Саме використовуваний матеріал найчастіше диктує стиль цих світлових витворів мистецтва.

В основному світильники з Чехії – це вишукана класика. В асортименті місцевих виробників можна зустріти всі можливі різновиди люстр - від багатоярусних палацових конструкцій до простих і ненав'язливих приладів, які чудово вписуються в грамотний квартирний інтер'єр. Є багато бра і торшерів, настільних ламп і підвісних світильників, а також близьких за стилем до класики.

Світильники із Чехії

Каркаси чеських світильників – також витвір мистецтва, під сяйво розсипів кришталю, яке на них нагромаджується. Можна зустріти чимало химерних та оригінальних варіацій із бронзи, кування, позолоченого чи посрібленого металу. У моделях, більш гармонійних з модерном та арт-деко, каркаси химерні, але лаконічні за кольором, покриті однотонною фарбою, але незмінно прикрашені кристалами кришталю.

Торшери з Німеччини – функціональність, перевірена часом

Якщо йдеться про вибір світильників для підлоги, то найкраще орієнтуватися на моделі німецьких виробників. Німці славляться педантичним ставленням до якості, тому торшери брендів з Німеччини мають величезний попит у всьому світі.

Найпоширенішим і найактуальнішим у всі часи вважається торшер під абажуром. Цей світильник відрізняється не лише гарним зовнішнім виглядом, а й функціональністю. З ним можна проводити вечори у вузькому сімейному колі, читаючи книги або переглядаючи улюблені фільми.

Торшери німецьких брендів

Сучасні німецькі виробники випускають торшери під абажуром будь-яких форм та кольорів. Тому ви легко підберете саме той варіант світильника, який найкраще впишеться в загальний інтер'єр вашої кімнати і стане головною його прикрасою.

Підлогові світильники для читання німецьких виробників також відрізняються різноманітністю дизайнів та оформлень. Вони розраховані на дві лампи. Їх абажур може бути як відкритим, і закритим. Як правило, ці світильники обладнані штангою, що регулюється. Таким чином, ви зможете спрямовувати світло в потрібне вам місце. За допомогою такого світильника можна і книги читати, і займатися рукоділлям.

Світильники для підлоги з Німеччини

Найпоширенішим і найпопулярнішим вважається торшер, який можна використовувати як прикрасу приміщення. Дизайнери не стали себе обмежувати і тому споживач може милуватися хитромудрими і надзвичайно стильними торшерами різноманітних форм та дизайнів. Ці торшери можуть мати форму вази для підлоги, музичного інструменту і так далі. Їхня основна функція — зробити світловий акцент у певній точці кімнати.

На якому варіанті зупинити вибір завжди вирішує покупець. Головне, щоб обраний світильник ідеально вписувався в загальний інтер'єр приміщення, влаштовував за своїми функціями, якістю та вартістю.