Інтер'єрна мода щорічно вносить корективи в канони, що вже склалися, створюючи нові тренди і цілі стильові напрямки. Останнім часом у моді прості, лаконічні інтер'єри, що відрізняються максимальною функціональністю та практичністю. Що ще буде актуальним найближчим часом?

1. Шпалери

За останні сторіччя тенденції в галузі обробки стін змінювалися кардинально. Забарвлені стіни міняли шпалерами з різними фактурами і навпаки. У 2020 році шпалери знову виходять у топ варіантів для декорування стін. Вся справа в тому, що вони дозволяють перетворити кімнату на завершену стильну композицію, причому без великих капіталовкладень.

Шпалери в інтерєрі

2. Відтінки зеленого

Офіційним кольором 2020 року за версією університету моди Pantone названо зелень. Саме тому у моді будуть усі відтінки зеленого. Йдеться про використання зеленого кольору в якості основного або акцентуючого - все залежить від обраного стилю. Зелені відтінки уособлюють свіжість. Яскраві або приглушені вони вносять родзинку в інтер'єр і створюють атмосферу, що утихомирює.

Зелений колір - тренд 2017

3. Менше «розкішних» предметів

Мода на розкішні предмети та дорогий декор поступово відходить на другий план. Багаті люди розуміють, що справжній затишок та теплоту будинку надають не дорогі деталі, а душевні дрібниці.

Зробити інтер'єр затишніше та комфортніше допоможуть Люстри з абажуром, які випромінюють м'яке, розсіяне світло, декоративні деталі з кераміки та натурального дерева.

Деревяний декор в інтерєрі

4. Незвичайні поєднання та комбінації різних стилів

Дизайнери говорять про глобальне поєднання стилістичних напрямків. У тренді поєднання кількох стилів та складні багатошарові композиції. Класику сміливо змішують із модерном, мінімалізм із провансом. Окремі деталі іншого стилю додають загальної композиції родзинку та створять особливу атмосферу.

Комбінація різних стилів

5. Ротанг, пергамент та плетені меблі

Декоративні елементи з пергаменту та ротанга стануть дуже популярними в 2020. Йдеться не тільки про інтер'єри в екостилі або стилі кантрі, а й у класиці. Скандинавський і середземноморський стилі зовсім не мислимі без плетених предметів меблів.

Плетені меблі в інтерєрі

6. Об'єднання кількох кімнат у єдиний простір

У тренді великі приміщення, в яких з'єднуються відразу кілька функціональних зон, розділених цікавими декоративними елементами та за допомогою освітлювальних приладів. Точкові світильники у цьому випадку підходять ідеально. Хорошим варіантом також стануть Трекові світильники та системи освітлення.

Розбиття кімнати на функціональні зони

7. Поєднання сучасного та класики

Стильні вінтажні декоративні елементи та антикварні деталі у 2017 році знайдуть своє місце у сучасному інтер'єрі. Раритет стане чудовим доповненням холодного мінімалізму.

Урожай декор у класичній вітальні

8. Прозорість та легкість

Прозорі структури виходять передній план. Люстри і меблі зі скла вносять особливе почуття невагомості в обстановку і роблять її напрочуд легкою та стильною.

Скляний журнальний столик

9. Прості форми та чіткі лінії

Інтер'єрна мода 2020 передбачає чіткі лінії та прості геометричні форми навіть у класичних дизайнах. Мінімум декору, простота та лаконічність — ось що буде актуальним цього року.

Чіткі лінії та прості геометричні форми в інтерєрі