Гранж - це цікавий стильовий напрямок, що виник у Франції в 19 столітті. Його легко впізнати за дивовижним поєднанням простоти та респектабельності, а також цікавими пафосними деталями. Інтер'єр у стилі гранж – це завжди теплота та затишок, тому його так часто використовують для облаштування заміських будинків.

Стиль гранж інтерєр

Гранж в інтер'єрі: основні характеристики

Потрапляючи в будинок, оформлений у стилі грандж, перше, що гостро відчувається – легкість та простота. Створити такий ефект у маленькому тісному приміщенні просто не можливо, він створений виключно для високих, просторих і світлих кімнат.

Так, кімната, перш за все, має добре висвітлюватись денним світлом. Крім того, кількість джерел штучного освітлення також має бути достатньою. Одного верхнього світла у разі буде мало. Його неодмінно слід доповнити м'яким, теплим акцентним та додатковим.

Світильники гранж цеГранж

Стиль гранж у дизайні не сприймає позолоту, ліпнину, об'ємні панелі та інші розкішні декори. Для облицювання використовуються натуральні матеріали природних відтінків.

Гранж - ближче до природи

Особливістю стилю гранж у дизайні інтер'єру є використання при обробці натуральних матеріалів: цегли, каменю, плитки, дерева, кування. Крім того, вітається в такому інтер'єрі різні прийоми старіння матеріалів, адже з неприкрита первісна фактура відіграє особливу роль у створенні затишної, домашньої атмосфери.

Дизайнери рекомендують прикрашати стіни цегляною кладкою, а то й зовсім залишати її в первісному вигляді. Стеля часто обшивають деревом, застосовуючи при цьому балки та різні дошки різної ширини та довжини, часом навіть не відшліфовані. Дерев'яними дошками можуть бути оздоблені і стінки, при цьому вони навіть не фарбуються, а показують натуральну фактуру і колір.

Світильники у стилі гранжуГранж інтер'єр

Як покриття для підлоги часто використовується плитка, паркет з великими плашками і навіть камінь. Використання натуральних матеріалів та тканин відмінно підкреслює прагнення до душевності та природної гармонії.

Гранж інтер'єр: вибираємо меблі

Гранж стиль в інтер'єрі передбачає наявність елегантних меблів. У цьому випадку доречними будуть моделі класичних універсальних форм із плавними лініями. Хорошим вибором стануть дивани та крісла в стилі бідермеєра чи чіппендейла, ексклюзивні предмети з 60-х, лави та шафи з дерев'яного масиву, добротні столи.

Хорошим доповненням кімнати у стилі гранж стануть легкі та практичні конструкції стелажів з металу та дерева, цікаві тумби та комоди, зручні пересувні столики. Від сервантів і стінок в даному випадку краще відмовитися.

Кухня в стилі гранж

Стиль гранж в інтер'єрі: цікаві деталі

Інтер'єр гранж сприяє творчості та відпочинку. Вся справа в тому, що в ньому використовується тепла нейтральна палітра кольорів, в яку входять усі відтінки коричневого, бежевого, сірого, а також молочний, білий, графітовий, чорний та шоколадний кольори.

За бажання внести родзинку в обстановку можна за допомогою квітів благородних металів: мідного, срібного, золотого, але приглушеному, м'якому виконанні. Часто приміщення у стилі гранж прикрашають вибіленими дерев'яними предметами декору, статуетками з патиною, дзеркалами у старовинних рамках.

Стиль гранж у дизайні інтер'єру складно уявити без кованих світильників. Гарним доповненням кімнати стануть Люстри  бронзового чи мідного кольору. Створити додаткове освітлення та м'яку, теплу атмосферу допоможуть елегантні бра та торшер. При цьому важливо, щоб кування відрізнялося матовістю і деяким нальотом часу, а не блищало, вкрите емаллю. Додати родзинку можна і за допомогою дизайнерських світильників, які можуть бути Дерев'яні люстри або з тканинними абажурами. Ось кілька моделей, які чудово впишуться у гранж стиль.

Арте лампАззардо Новодворськи

Стиль гранж - це політ фантазії, багато свободи, простору та світла. Він стане чудовим вибором для творчих людей, які шукають натхнення у звичайних речах.