Назва цього стильового напряму походить від франц. Boheme - богема і асоціюється з яскравими сміливими фарбами, легкістю та безтурботністю. Інтер'єр, виконаний у стилі бохо самобутній, затишний та вільний, тому чудово підходить для творчих особистостей, які шукають натхнення у повсякденних дрібницях.

Особливості стилю бохо в інтер'єрі

Цей стильовий напрямок дозволяє розкріпачитися, полюбити незвичайні поєднання кольорів і яскраві фарби. Але при цьому важливо вибирати природні, приємні для очей відтінки: малиновий, небесний, лимонний і таке інше. Фахівці радять наголошувати не тільки на 2-3 головних кольорах, а доповнювати обстановку безліччю тонів у малюнках на килимах, текстилі, панно, предметах меблів.

Особливості стилю бохо в інтерєрі

Обстановка в стилі бохо повинна бути максимально комфортною, тому м'які меблі слід вибирати, виходячи зі зручності. Відмінним вибором стануть глибокі крісла, широкі дивани, столики простих форм без зайвого декору.

Що стосується обробки стін, то їх можна оформити різними способами. Наприклад імітувати цегляну кладку, прикрасити вимикачі та розетки пілястрами, прикрасити стіну молдингами, вибрати незвичайну кольорову лиштву для віконних та дверних отворів.

Вітальня в стилі бохо

Цей стильовий напрямок підходить для оформлення віталень. У разі декоративними елементами виступають захоплення власника. Бібліотека, музичні інструменти, колекції різних предметів, квіти – все це стає частиною інтер'єру.

Вітальня в стилі бохоСтиль бохо в обстановці вітальні

Велика кількість текстилю – ще одна особливість вітальні у стилі бохо. Килими, пледи, штори, скатертини, покривала та накидки. Вони можуть мати різні малюнки, палітру кольорів і навіть текстуру, але виглядати гармонійно і цікаво.

Що стосується освітлювальних приладів, то доречними будуть Класичні люстри, виконані у незвичайних кольорах: червоному, синьому, зеленому. Непоганим рішенням також стануть розкішні кришталеві люстри. Вони зроблять обстановку більш розкішною та багатою.

Спальня у стилі бохо

Стіни в спальні, оформленої в цьому стильовому напрямку, можу бути різних кольорів. Відмінним вибором стануть цегляні та малинові відтінки. Вони створюють особливу атмосферу і не напружують очі. Як декоративні елементи можна використовувати футуристичні картини та незвичайні фото.

Спальня у стилі бохоІнтер'єр спальні в стилі бохо

Додати шик допоможуть незвичайні аксесуари. Індіанська пастка снів, старі сходи, дерев'яні тумби оригінальної конструкції - все це дозволить легко створити інтер'єр у стилі бохо.

Як світильники можна використовувати вітражні настільні лампи, Бра на стінута підвіси. Вони внесуть особливу особливість в обстановку і дозволяють організувати необхідний рівень освітлення.

Інтер'єр кухні в стилі бохо

Як кухонний інтер'єр стиль бохо не найкращий варіант, але при особливому бажанні можна використовувати деякі його елементи, для створення затишної обстановки. Так, стіл можна прикрасити лляною скатертиною з оригінальним орнаментом, стіни декорувати незвичайними картинками.

Кухня у стилі бохоБохо в кухні

Обідній стіл краще вибирати простий форми, а от стільці можуть бути незвичайними. Хорошим вибором стануть моделі з м'яким сидінням, виконаним у яскравих кольорах. Додати екстравагантності допоможуть яскраві штори з цікавими орнаментами.

Освітлювальні прилади найкраще вибирати простих форм, що дозволить суттєво спростити догляд за ними. Це можуть бути лаконічні підвіси або Врізні точкові світильники.